First English Students Conference 2019

Май
29
Май/29 10:00 - Май/29 19:00

Зала 229, Факултета по математика и информатика 

Кога: 
сряда, 29 Май, 2019 - 10:00 до 19:00
Къде: 

Зала 229, Факултета по математика и информатика 

На 29 май 2019 г., от 10:00 до 19:00 часа във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (СУ) се проведе първа по рода си зa ФМИ студентска конференция "First English Students Conference 2019".

Конференцията се провежда в рамките на проект по програма ЕОС 6.5. "Подкрепа на студентски научни, научно-приложни и образователни форуми. Усъвършенстване на уменията за комуникация на английски език, презентиране на английски език пред публика, водене на дебат и повишаване компетенциите на студентите от ФМИ по компютърен английски език" на ФМИ с ръководители на проекта Рени Радкова и Радостина Михалева.

First English Student Conference  First English Students Conference

В конференцията се включиха като презентатори 13 студента от ФМИ, от първи и втори курс, от специалности Компютърни науки, Информатика, Софтуерно инженерство.
Студентите представиха на английски език интересни теми от различни IT области, като: Internet Safety Tips, Create a Game with Less Code in Unity, Autonomous Cars, Application of Augmented Reality, DNA Computing, Introduction to KOTLIN и други.

First English Students Conference First English Students Conference

На конференцията присъстваха много студенти, преподаватели и служители от ФМИ. Представител на VMware България поздрави участниците и връчи подаръци от VMware.
Още награди бяха осигурени от организаторите на проекта.

Специален лектор на събитието беше д-р Георги Шарков, директор на Европейския софтуерен институт, който представи темата "Cybersecurity and AI in the Digitalized World".

First English Students Conference