Завърши випуск 2020 на ФМИ. На добър час!

На тържествена церемония 240 бакалаври и магистри от Факултета по математика и информатика получиха дипломите си за завършено висше образование. Девет от тях са с отличен успех. Събитието се проведе на открито пред Факултета по математика и информатика на Софийския университет. Церемонията се излъчваше на живо онлайн.
На празничния ден присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет доц. д-р Георги Вълчев и деканското ръководство на Факултета по математика и информатика начело с декана доц. д-р Първан Първанов.

Промоция випуск 2020 на ФМИ

Заместник-ректор доц. Георги Вълчев

Заместник-ректорът доц. Георги Вълчев произнесе приветствена реч, с която поздрави абсолвентите от името на ректорското ръководство и от името на цялата академична общност на Софийския университет. Доц. Вълчев пожела на абсолвентите да бъдат живи и здрави, постоянни и успешни и обяви випуск 2020 г. на Факултета по математика и информатика за завършил.

доц. Първан Първанов, декан на ФМИ

В словото си деканът доц. Първан Първанов подчерта, че във Факултета се влиза трудно, а още по-трудно се излиза от него, което означава, че завършилите ФМИ са високо ценени и уважавани професионалисти. Той поздрави абсолвентите за годините неуморен труд и ги призова да утвърдят вече постигнатото от техните предшественици. Доц. Първанов акцентира върху важността на техните професии, като двигатели на българското общество с голямо въздействие върху националната икономика.  Приветствената му реч завърши с думите: „На добър път, желая ви много здраве, много успехи – и творчески, и лични, и много любов“.

   

магистър Велина Иванова

Церемонията продължи с поздрави от двама от отличниците абсолвенти. Това бяха магистърът Велина Иванова и завършилият ОКС „бакалавър“ Антон Чернев, който поздрави колегите си с видео обръщение. Чернев изрази благодарност на преподавателите си за предадените знания и най-вече на тези, които са запазили интереса му към логиката. Иванова заяви, че присъствието на колегите й на този празник показва борбеността и способността им да преодоляват трудностите особено в контекста на изминалата година на пандемия, която ги е поставила пред неочаквани предизвикателства. Нейната реч завърши с думите: „Щом сме оцелели във ФМИ, няма какво да ни се опре!“.
Успешното завършване на един от знаковите факултети на Университета – Факултета по математика и информатика, е едва първата крачка към професионалния успех и кариерното развитие на абсолвентите. На добър час!