Събития

Септ. 23

This international conference is dedicated to the 135th foundation anniversary of the Faculty of Mathematics and Informatics – Sofia University “St. Kliment Ohridski”.  The event will feature plenary and contributed talks in different areas of Mathematics, Computer Science and Methods in Education.

Май 28

На 28 и 29 май 2024 г. ще се проведе Кариерният форум на ФМИ за 2024 г.
Мотото и тази година е „Знам и искам да го докажа”. Организатор на събитието е Кариерният център на ФМИ, съвместно с Фондация „ФМИ Иновации и Образование”.
Кой е поканен да участва?
Студентите на СУ „Св. Климент Охридски”, на ТУ София, както и всички други студенти, които търсят професионална реализация в сферата на информационните технологии.

Март 23

На 23.03.2024 г. (събота) Факултетът по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще проведе традиционната Пролетна научна сесия на ФМИ (ПНС на ФМИ) под надслов "135 години Факултет по математика и информатика при СУ „Св. Климент Охридски".

Окт. 03

В 18.00 часа на 3.10.2023 г. в зала „България“ ще се състои тържествено честване на 135-та годишнина от създаването на Софийския университет и концерт на камерен ансамбъл „Софийски солисти“ под диригентството на проф. Пламен Джуров.
След края на концерта ви каним на чаша вино в Университетската ботническа градина (ул. „Московска“ 49).

Окт. 02

На 2 октомври 2023 г. от 15:00 ч. се състоя тържественото откриване на учебната 2023/2024 година във Факултета по математика и информатика (ФМИ) – в парка пред сградата на факултета. Приветствени слова отправиха ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков, деканът на ФМИ проф. д-р Мая Стоянова, гости от бизнеса. Сред официалните гости на събитието бяха и председателят на Българската академия на науките (БАН) акад. дмн Юлиан Ревалски, директорът на Института по математика и информатика към БАН проф.

Март 25

На 25.03.2023 г. (събота) Факултетът по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще проведе традиционната Пролетна научна сесия на ФМИ (ПНС на ФМИ) под надслов "135 години Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Повече информация на страницата на научната сесия.

Март 19

Факултетът по математика и информатика организира за шестнадесети път Национално състезание по елементарна математика "Проф. Борислав Боянов" .
Състезанието се организира съвместно с математическите и природо-математическите гимназии от страната. Това е стъпка към едно по-мащабно и тясно сътрудничество с елитните ни училища, откъдето идва преобладаващата част от студентите по математика и информатика.

Февр. 27

В периода 27.02 -28.02.2023 г. в конферентната зала на ИМИ-БАН ще се проведе научна конференция „Диференциални уравнения и математически модели в икономиката“, посветена на 75-ата годишнина от рождението на доц. д-р Йордан Йорданов (1948-2021 г.). Съорганизатор на събитието е ФМИ на СУ "Св. Климент Охридски".

Окт. 07

В двора на Факултета по математика и информатика на Софийския университет бе официалното откриване на четиринадесетото издание на Форума на кариерното развитие на Факултета. За първи път това издание на традиционното събитие се провежда през есента и е второ за тази година след изложението през юни 2022 г.

Март 26

На 26.03.2022 г. (събота) Факултетът по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще проведе традиционната Пролетна научна сесия на ФМИ (ПНС на ФМИ) в онлайн средата Zoom

Програма

Страници